У ГПУ й СБУ є бажаючі розвалити справу Курченка - Матіос

У ГПУ й СБУ є бажаючі розвалити справу Курченка - Матіос

Укрінформ
Бажаючі розвалити справу Курченка є в Генпрокуратурі, СБУ, фіскальних органах і серед політиків.

Про це заявив у інтерв'ю головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Серед тих, хто зараз розслідує це кримінальне провадження (справу Курченка - ред.), точно немає (бажаючих її розвалити - ред.). А чи є у Генеральній прокуратурі? Є. І не тільки в Генеральній прокуратурі. Є і в СБУ, і у фіскальних органах, серед політиків та навіть журналістів", - сказав він.

За словами Матіоса, кожна фінансово-промислова група має кластери своїх інформаторів в усіх правоохоронних органах.

"Єдиний орган, де точно таких представників немає, це у нас, в Головній військовій прокуратурі. Від нас неможливо отримати або скачати інформацію", - запевнив він.

Матіос додав, що під час розслідування злочинів Януковича Військова прокуратура дізналася (і це він пообіцяв обгрунтувати відповідними документами) про те, що деякі силовики за гроші "зливали" інформацію "Сім'ї".

"Деякі з наших колег за кошти торгували довідками про стан розслідування проваджень щодо усіх екс-високопосадовців і вигнанців, котрі зараз переховуються. В інтересах тих же Клименка, Курченка. Суми були від 10 до 20 тисяч доларів за довідку! Не за прийняття рішень, а за довідку, що робиться і планується робити у справі", - зазначив прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-