Усі мобілізовані мають бути звільнені з армії до кінця року - Турчинов

Усі мобілізовані мають бути звільнені з армії до кінця року - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов анонсував звільнення всіх мобілізованих до лав ЗСУ до кінця року.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо збільшувати складову контрактників і тим самим повністю до кінця року звільнити мобілізованих, які сьогодні служать в армії. Вже в другому півріччі цього року всі мобілізовані мають повертатися додому", - сказав секретар РНБО.

За його словами, це можливо зробити за умови, якщо безпекова ситуація на сході України не погіршуватиметься і зберігатиметься нинішня тенденція набору контрактників. Він уточнив, що цьогоріч лише за 7 місяців кількість контрактників у ЗСУ збільшилась майже на 40 відсотків, а чисельність мобілізованих за той самий період скоротилась більш як у 2,5 раза.

Турчинов також повідомив, що в другому півріччі мобілізація не планується.

Водночас він наголосив, що в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба у підготовлених резервах є занадто великою і критичною для "виживання нашої держави".

"У випадку реалізації більш складних і серйозних, небезпечних сценаріїв ми будемо резерв першої черги, безумовно, включати в склад Збройних сил негайно. Буде серйозне загострення ситуації, будуть спроби щодо локальних проривів або збільшиться небезпека на сході або в будь-якій точці нашої країни - ми готові запустити проект мобілізації негайно", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-