Геращенко: Суд над Єфремовим може затягнутися на роки

Геращенко: Суд над Єфремовим може затягнутися на роки

Укрінформ
Суд у справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова може затягнутися на роки. 

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат Антон Геращенко.

"Суд може затягнутися на роки. Як затягується вже більше року суд з Геннадієм Кернесом... Справа щодо Єфремова не буде швидкою... Це випадок, коли особа підозрюється в організації державного перевороту і розвалі державності країни", - зазначив Геращенко.

Також він підкреслив, що затримання Єфремова може стати сигналом для інших осіб, причетних до зазначеної справи, покинути країну.

"Саме затримання не є результатом. Результатом справедливості, притягнення до відповідальності тих осіб, які налаштовували українців один проти одного, є справедливий вирок суду. Єфремова затримували ще при прокурорі Шокіну. Однак чомусь слідчі і прокурори чи то не хотіли, чи не могли довести винуватість Єфремова. Швидше за все, не хотіли... Хотілося б побачити вирок суду щодо Єфремова та інших осіб, які займалися організацією референдуму про відокремлення частини Донбасу", - зазначив депутат.

Геращенко відмовився припустити, чи піде Єфремов на співпрацю зі слідством.

"Це дуже хитра людина, яка має величезний життєвий досвід", - заявив депутат.

Раніше стало відомо, що Єфремова доставили в Печерський районний суд Києва. О 13:45 повинне розпочатися засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України в суботу, 30 липня, в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремова звинувачують у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР", а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля". Єфремов перебував у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-