Депутатів від Радикальної партії викликають на допит для з'ясування заяви Ляшка

Депутатів від Радикальної партії викликають на допит для з'ясування заяви Ляшка

Укрінформ
Виклик на допит в Генпрокуратуру керівника Радикальної партії та депутатів від фракції пов'язаний з розслідуванням заяви Олега Ляшка щодо хабаря у розмірі 50 млн доларів за неголосування за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва.

Про це зазначається у заяві ГПУ, розміщеній на офіційному сайті прокуратури.

«Виклик на допит до Генпрокуратури керівника і народних депутатів фракції «Радикальна партія» пов'язано з розслідуванням кримінального провадження щодо заяви О. Ляшка відносно пропонування неправомірної вигоди у розмірі 50 млн доларів США за непідтримання подання Генеральної прокуратури України до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України С. Клюєва», - ідеться в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що відповідна заява була зроблена Ляшком і поширена ЗМІ 13 травня 2015 року. Лідер Радикальної партії, зокрема, зазначав, що неправомірну вигоду пропонували як йому, так і депутату його фракції.

«До цього часу, незважаючи на направлені на адресу О. Ляшка 20 (двадцяти) повісток про виклик для допиту як свідка у кримінальному провадженні, вказані повістки ним проігноровано і про причини неявки до органу досудового розслідування не повідомлено», - розповіли в Генпрокуратурі.

За даними відомства, розслідування здійснюється Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-