Онищенко заявив, що перебуває в Лондоні й готується до судів

Онищенко заявив, що перебуває в Лондоні й готується до судів

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко, якого підозрюють у розкраданні коштів держкомпанії "Укргазвидобування", заявив, що знаходиться в Лондоні і готується до судів з українськими правоохоронцями.

Про це йдеться в офіційній заяві Онищенка, яку він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

"По-перше, я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютного законного вільного переміщення. Саме тут при безпосередній участі авторитетної міжнародної юридичної кампанії, готовий пройти всі належні юридичні процедури в рамках доказу власної невинності в чому-небудь", - повідомив депутат.

За його словами, він обрав Лондон, оскільки йому потрібен "максимально відкритий процес з публічною оцінкою доказів сторін".

"Буквально у найближчі години моя юридична група надішле у відповідні слідчі органи України офіційні листи із зазначенням мого абсолютно легального місця фактичного і юридичного перебування. А також спеціально вкаже у листі про те, що я готовий брати участь у будь-яких слідчих діях, але тільки через британську юрисдикцію", - запевняє депутат.

Онищенко також повідомив, що справді був у Росії - це нібито "була абсолютно особиста і коротка поїздка, ніяк не пов'язана з жодними політичним чи економічними спорами".

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що Онищенко написав заяву про відпустку.

27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку, якого підозрюють у розкраданні коштів держкомпанії "Укргазвидобування". 5 липня Верховна Рада схвалила зняття недоторканості, затримання і арешт Онищенка. За кілька днів до цього він втік з України і зараз пререховується.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що зараз, за останньою інформацією, Онищенко перебуває в Росії.

САП передала підозру народному депутату Онищенку, його адвокатам і родичам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-