Геращенко розповіла, як утікач Онищенко

Геращенко розповіла, як утікач Онищенко "зробив їй вечір"

Укрінформ
Народний депутат-утікач Олександр Онищенко, якого підозрюють у крадіжці великої суми державних коштів, написав заяву... про відпустку.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуку.

"Цей лист зробив мій вечір вчора. Уявіть собі: депутат в бігах Онищенко написав ...заяву про відпустку! Перевтомився.... і КЗоТ гарантує йому, бідаці, відпустку", - зазначила вона і виклала фотокопію листа.

За словами першого віце-спікера, вона попросила парламентських юристів і знавців регламенту проконсультувати її, що робити у цій ситуації.

Нагадаємо, народного депутата Олександра Онищенка (група "Воля народу") звинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але за кілька днів до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України і досі переховується.

За інформацією керівника САП Назара Холодницького, Онищенко "активно подорожує", а зараз переховується від слідства у Росії.

Після дотримання всіх передбачених Кримінальним процесуальним кодексом процедур нардепа буде оголошено у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-