Лікарчук про звинувачення у справі ЗНО: Крапку поставить Євросуд

Лікарчук про звинувачення у справі ЗНО: Крапку поставить Євросуд

Укрінформ
Екс-директору Українського центру оцінювання якості освіти Ігорю Лікарчуку пред'явлено офіційне звинувачення у справі ЗНО.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Мені та ще сімом "бандитам" у справі ЗНО пред'явлено офіційне звинувачення, з якого я так і не зрозумів, у чому конкретно звинувачують мене і якими є докази моєї вини", - написав Лікарчук.

Екс-директор УЦОЯО заявив, що його "просто призначили винуватим, як за часів Берії-Вишинського", бо під час допитів його як свідка "ніхто пояснень з приводу тих звинувачень не запитав і контраргументів щодо тих чи інших "доказів" не вислухав".

На його думку, висунення обвинувачень проти нього є "виконанням замовлення папіків залотої малодьожі, яким перекрив дорогу в престижний університет поріг "склав/не склав", запроваджений минулого року". 

Лікарчук пообіцяв зробити судові засідання максимально відкритими і висловив сподівання, що український суд виявиться справжнім судом. 

"А якщо ні, то крапку буде ставити ЄСПЛ. Ми готові звертатися й туди. Бо втрачати вже нічого. І насамкінець. Мені не раз натякали на те, що потрібно шукати шляхи "вирішення" цієї справи, не доводити її до того стану, в якому вона перебуває зараз. Якби був винуватим - то шукав би. А так - не бачу ні доцільності, ні необхідності в цьому", - наголосив Лікарчук.

Як відомо, Ігор Лікарчук очолював УЦОЯО у 2006-2011 рр., а також у 2014-2015 рр. У липні 2015 року Кабмін відсторонив його від посади на час розслідування корупційної діяльності керівництва центру, а у вересні його звільнили за його заявою.

30 червня 2016 року Національна поліція України допитала колишнього директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука як підозрюваного у зловживанні владою. 1 липня 2016 року Печерський районний суд Києва відправив Лікарчука під домашній арешт до 28 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-