Постний вже в суді: без памперса і скаржиться на «тортури»

Постний вже в суді: без памперса і скаржиться на «тортури»

Укрінформ
У четвер, 28 липня, суд розглядатиме питання щодо збільшення фігуранту "газової справи" Валерію Постному  застави з 1,5 млн гривень до 1,6 млрд гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Постний лежить у машині швидкої допомоги біля будівлі суду і скаржиться на "тортури".

"У мене сильні болі в спині, я сам попросився в суд, пояснити, які тортури застосували щодо мене. На минулому суді мені давали якісь таблетки, потім почали колоти. Коли я приходив до тями, слідчий мені казав: "Дай свідчення на Онищенка". Я міг давати свідчення, які знаю. А вони мене наштовхували, щоб я його обмовляв", - сказав Постний.

Засідання суду має розпочатися щохвилини, хоча й було заплановано на 13:45.

Нагадаємо, Постний  проходить у так званій газовій справі, яку пов`язують з народним депутатом Олександром Онищенком. Нардепа звинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Усього в рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних.

Постний був заарештований та взятий під варту рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, однак із правом внесення застави в розмірі 1,5 млн гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу,  Постного та ще одного фігуранта справи Олега Рябошапку затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

Засідання суду для розгляду поданої Антикорупційною прокуратурою апеляційної скарги на рішення щодо застави Постному вже більше місяця переносилися через заяви сторони захисту про тяжку хворобу Постного, який нібито перебуває у «неконтактному стані».

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-