Кличко закликав уряд переглянути тарифну політику

Кличко закликав уряд переглянути тарифну політику

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд відреагувати на рішення міських рад і переглянути тарифну політику. 

Про це він сказав під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми наполягаємо, щоб кияни і мешканці інших міст знали, як формується ціна на газ, адже встановлено, що 80% тарифу на теплову енергію - це вартість природного газу. Тому за моїм дорученням підготовлене звернення до уряду, аби отримати чітку відповідь, як сьогодні формується ціна на газ, яка частка газу власного видобутку і яку ціну ми платимо за імпортований газ. Тільки володіючи цією інформацією, ми можемо впливати на тарифи", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що вже почала працювати робоча група, яка напрацює механізм виконання мораторію на підвищення тарифів. 

"Почала працювати створена нами група, яка розглядає проблемні питання щодо зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. До її складу увійшли всі п'ять фракцій Київради, представники департаменту економіки, ЖКГ та соціальної політики КМДА. Я закликаю комісію працювати відповідально та ефективно. Головне завдання для всіх нас знайти в межах повноважень міської влади реальні механізми захисту киян в умовах підвищення тарифів", - сказав він.

Він нагадав, що сьогодні органи місцевої влади не формують тарифи на тепло і не затверджують ціни на комунальні послуги, також закон забороняє дотувати різницю в тарифах. 

"У рамках робочої групи, яка демонструє консолідацію зусиль різних політичних сил, по-перше, опрацьовуються питання ефективного використання теплового майна в столиці", - додав він.

Мер також повідомив, що Київ готується до нової угоди на управління тепломережами та теплоелектроцентралями. До його підготовки міська влада залучила міжнародних спеціалістів.

На його переконання, уряд має переглянути тарифну політику.

"Я переконаний, що уряд має не називати владу на місцях популістами, а відреагувати на рішення вже кількох міськрад - столичної ради, Житомирської, Дніпровської, Полтавської, щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів і переглянути тарифну політику", - підкреслив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-