Порошенко: Влада не терпітиме, як хтось використовує українських вірян

Порошенко: Влада не терпітиме, як хтось використовує українських вірян

Укрінформ
Українська влада не збирається відсторонено спостерігати за спробами іншої держави використати у своїх інтересах почуття частини вірян у нашій державі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня хрещення Русі – України на Володимирській гірці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не будемо байдуже спостерігати за втручанням іншої держави у наші церковні справи, за її спробами використати у своїх інтересах почуття частини українських православних. Це одна з причин, чому Верховна Рада аргументовано звернулася до архієпископа Константинополя і Нового Риму Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання томосу про автокефалію православній церкві України. Слід виходити з давнього канонічного принципу: "Громадянським та земельним розподілам нехай слідує і розподіл церковних справ”, - сказав глава держави.

Він нагадав, що у Києві з великою надією сприйняли звістку про те, що Священний синод Константинопольського патріархату створює спеціальну комісію для розгляду заяви українського парламенту.

“Впевнений, що завдяки участі Його Всесвятості у вирішенні такого дуже важливого питання між українською церквою та Константинополем складуться унікальні відносини, які дозволять подолати чимало негативних тенденцій у житті сучасного православ’я”, - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-