Генпрокурор підписав підозру Онищенку

Генпрокурор підписав підозру Онищенку

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату України від фракції "Воля народу" Олександру Онищенку.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Підписання повідомлення про підозру Онищенку відкриває Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі шлях до доведення справи проти основного та інших фігурантів газової схеми до її логічного завершення - судового вироку", - цитує прес-служба керівника САП Назара Холодницького.

 "Наступний крок - оголошення Онищенка у розшук, в тому числі й міжнародний. Якщо він продовжуватиме переховуватися, ми звернемося до суду про застосування процедури спеціального досудового розслідування згідно ст. 2971 КПК України, яка дозволяє  проводити судовий розгляд за фізичної відсутності обвинуваченого", - зазначив антикорупційний прокурор.

Він додав, що САП зробить акцент на тому, щоб домогтися конфіскації усього заарештованого майна фігурантів газової схеми на користь держави.

Нагадаємо, 22 червня НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка - головного фігуранта газової схеми. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканістю, покинув Україну.

Станом на 26 липня затримано 12 підозрюваних. 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-