Геращенко розповіла, як Москва блокує переговори про заручників

Геращенко розповіла, як Москва блокує переговори про заручників

Укрінформ
Москва стоїть за кожним рішенням лідерів бойовиків на Донбасі. Тому питання звільнення заручників - під повним контролем кремлівських покровителів ватажків "Л/ДНР", які блокують домовленості.

Про це в Фейсбуці написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Звільнення (заручників - ред.) заблоковане і що за цим стоїть Москва. Також це ще раз підтверджує маріонеточність так званих ватажків ОРДЛО, які навіть гуманітарні питання самі не вправі і не взмозі вирішувати - поки їм не дозволить Кремль", - написала вона.

Геращенко розповіла, як в черговий раз не вдалося зрушити з місця переговори.

"Цікава інформація від матерів українських полонених, які через своі контакти намагаються знайти будь-яку інфо про ситуацію з заручниками в ОРДЛО. Так ось вони пишуть про матерів по ту лінію зіткнення, близьких так званих "саперів", що їх затримали ЗСУ поблизу Широкіного пару тижнів тому. Ми в Мінську поінформували, що готові передати цих людей задля звільнення українських заручників. І отримали відмову від ОРДО. Схоже, близькі "саперів" намагалися з'ясувати у ватажків ОРДО, чому ті відмовилися від звільнення заручників. І з цим жінками просто ніхто навіть не зустрівся", - зазначила перший заступник спікера ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-