Пайєтт: Українське суспільство - одне з найпотужніших у світі

Пайєтт: Українське суспільство - одне з найпотужніших у світі

Укрінформ
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що зміни в нашій державі дуже помітні і невідворотні.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Процес змін, що триває в Україні, вирішуватиметься вами, молодим поколінням. Молоді люди, які активно працюють, висловлюють своє бачення майбутнього країни. Я це бачу не лише в столиці, а й в інших містах країни»,  - сказав Пайєтт.  

Посол наголосив, що в Україні «чудове громадянське суспільство, одне з найпотужніших у світі», що і є рушієм реформ.

Пайєтт розповів, що Військово-морський флот України, за яким він спостерігав у Одесі, став символом змін України на краще.

«Те, що я бачив у Одесі - це чудова метафора тих змін, що відбуваються в Україні. Українські військово-морські сили після анексії Криму були в жахливому стані. Сьогодні ми проводимо складні тренування з 13 іншими країнами і пишаємося українськими моряками, морськими піхотинцями, які беруть участь у цих тренуваннях та навчаннях», - сказав він.

Американський дипломат відзначив також прогрес, що відбувається, зокрема, у сфері державних закупівель, в роботі нової патрульної поліції.

Крім того, він згадав успіхи Україні в галузі розбудови демократичних інституцій.  «Це почалося з президентських виборів, потім у жовтні 2014 року вибори в Верховну Раду, місцеві вибори - все це дозволило перезавантажити демократичні інституції в Україні і привести до влади не абсолютно нову систему, але багато нових людей, які продемонстрували свої досягнення як реформатори», - зазначив Пайєтт.

Він наголосив, що незважаючи на помітні успіхи, Україні ще необхідно працювати над забезпеченням верховенства права, а саме побудовою судової та прокурорської системи, якій би довіряли люди.

«Мене надихають перші кроки, наприклад реформа судової системи або призначення нового прокурора, який має відкриті відносини з американськими колегами, але саме цим інституціям повинні довіряти люди», - сказав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-