Полторак наголосив на зростанні загрози у Європейському регіоні

Полторак наголосив на зростанні загрози у Європейському регіоні

Укрінформ
У неділю, 24 липня, в Одесі відбулася офіційна церемонія відкриття активної фази українсько-американських навчань «Сі Бриз– 2016».

Як підкреслив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, «Сі Бриз - 2016» - це спільний внесок країн-учасниць у забезпечення стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні, передає Урядовий портал.

«Цьогорічні навчання відбуваються в умовах триваючої агресії Російської Федерації проти України, яка спрямована на руйнування існуючої системи європейської та світової безпеки. Ми є свідками безпрецедентного зростання рівня безпекових загроз в Європейському регіоні. Саме тому «Сі Бриз - 2016» - це наш спільний внесок у забезпечення стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні», - підкреслив генерал армії України Степан Полторак.

Він зазначив, що військовослужбовці Збройних Сил України разом зі своїми американськими колегами та військовими держав-партнерів переходять до практичної, активної фази цих навчань.

Полторак наголосив також, що спалах терористичних атак, активізація радикальних та сепаратистських рухів - все це несе загрозу не лише Україні, але й країнам Північноатлантичного альянсу, всій Європі та Чорноморському регіону, зокрема.

«У підсумкових документах Варшавського саміту НАТО чітко окреслені виклики, які останнім часом постали перед державами-членами та партнерами Альянсу, а також визначені шляхи протидії існуючим загрозам. Зокрема, одним із ключових завдань є посилення заходів безпеки на південному фланзі Європи, в Чорному морі», – зазначив керівник Міноборони.

Полторак також підкреслив важливість цьогорічних навчань в контексті підвищення спроможностей Збройних Сил України та їх військово-морської компоненти, поглиблення сумісності зі збройними силами наших ключових партнерів та союзників.

Міністр оборони України висловив щиру подяку американським партнерам, оборонним відомствам усіх країн-учасниць за допомогу в організації та проведенні цьогорічних навчань.

«Лише спільними, об’єднаними зусиллями та практичними діями, спрямованими на зміцнення нашої обороноздатності, ми зможемо забезпечити відновлення стабільності та безпеки в Європейському регіоні», – підсумував Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-