Онищенка оголосять у міжнародний розшук не раніше, ніж через два тижні - САП

Онищенка оголосять у міжнародний розшук не раніше, ніж через два тижні - САП

Укрінформ
Народного депутата Олександра Онищенка, головного фігуранта у справі газових махінацій, оголосять у міжнародний розшук не раніше, ніж через два тижні.

Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" заявив керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, необхідно дотримати процедуру, найближчим часом генпрокурор повинен підписати виправлену підозру.

"Воно може трохи смішно виглядає, коли всі знають, що його немає в Україні. Але потім адвокати на тих недоліках, не недолік, а на тих процесуальних моментах, можуть будувати свою позицію захисту. Тому, щоб цього не було, ми змушені дотримуватися таких на перший погляд може і не серйозних, але прописаних у КПК процедур", - заявив він.

Як повідомлялося, 5 липня Рада зняла недоторканність з депутата Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

У той же день зняття Онищенко заявив, що тренується в Австрії. Раніше нардеп був упевнений у тому, що поїде на Олімпіаду в Ріо.

Після дозволу на арешт міністр молоді та спорту Ігор Жданов повідомив, що не буде включати Онищенка в олімпійську заявку збірної України.

Пізніше німецьке видання опублікувало дані про те, що Онищенко продав 40 своїх елітних коней другу і колишньому тренеру української збірної з кінного спорту, німцеві Паулю Шокемеле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-