Україна може отримати безвіз у жовтні - єврокомісар

Україна може отримати безвіз у жовтні - єврокомісар

Оновлено
Укрінформ
Рішення щодо запровадження ЄС безвізового режиму для України очікується у жовтні.

Про це йшлося під час спільної прес-конференції Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером, та комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ханом, інформує Урядовий портал.

Прем’єр-міністр наголосив, що Київ виконав усі зобов’язання, передбачені Планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

"Ми очікуємо відповідного рішення усіх європейських інституцій. Ми думаємо, що це рішення може бути восени цього року", - зазначив Гройсман.

У свою чергу єврокомісар Хан заявив, що відповідне рішення про запровадження безвізового режиму очікується у жовтні.

Повідомляється також, що Гройсман та Юнкер обговорили питання щодо ратифікації Угоди про асоціацію України із Європейським Союзом. "Домовилися про те, що будемо шукати рішення для того, щоби цей процес був реалізований", - зазначив Прем’єр-міністр.

Крім того, учасники зустрічі обговорили перспективи поглиблення двосторонньої співпраці, зокрема у торговельній, економічній, енергетичній сферах, а також питання єдиного авіаційного простору. "З усіх цих питань у нас є повне розуміння, яким чином ми будемо рухатися далі", - зазначив глава уряду.

Юнкер запевнив у підтримці Євросоюзу суверенітету та незалежності України. Він зауважив, що ЄС задоволений темпом реформ в Україні, разом з тим, закликає уряд пришвидшити здійснення необхідних змін.

Український прем’єр заявив: "Ми налаштовані на проведення реформ, на структурні зміни в країні, тому що в першу чергу ці реформи потрібні Україні і українцям".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-