Луганський округ став проблемним через навалу кандидатів - Охендовський

Луганський округ став проблемним через навалу кандидатів - Охендовський

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що процес проведення проміжних виборів до Верховної Ради 17 липня в 114 окрузі на Луганщині був суттєво дезорганізований внаслідок надзвичайно великої кількості кандидатів у народні депутати.

Таку думку він висловив в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виборчий процес в цьому окрузі (№114 - ред.) був суттєво дезорганізований аномально великою кількістю кандидатів, які були зареєстровані для участі у виборах,» - сказав Охендовський.

За його словами, велика кількість кандидатів призвела до того, що шрифт, яким були надруковані виборчі бюлетені, виявився рекордно малим, що причинило незручності як для виборців, так і для членів виборчих комісій.

Крім того, голова ЦВК зауважив, що надзвичайно малою була і ширина рядків у бланках протоколів дільничних виборчих комісій, що також пов'язано з великою кількістю бажаючих стати парламентаріями у цьому окрузі.

«Нам уже не звикати до використання на виборах виборчих бюлетенів довжиною один метр, що є, безумовно, незручно для виборця. Але на цих виборах у нас інший рекорд був поставлений - це розмір шрифту, яким у бюлетені (на 114 окрузі - ред.) друкувалися прізвища кандидатів, якщо мені не зраджує пам'ять, це був сьомий розмір шрифту», - розповів голова ЦВК.

Разом з тим Охендовський  висловив сподівання, що ОВК 114 округу вкладеться у визначений законодавством термін і вчасно подасть до ЦВК протоколи про результати проміжних виборів народних депутатів 17 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-