Генштаб обіцяє

Генштаб обіцяє "адекватну відповідь" на ескалацію в АТО

Укрінформ
Відповідь на провокації та масовані обстріли, до яких вдаються російські окупаційні війська, та в результаті яких загинули українські військовослужбовці, буде адекватною.

Про це у вівторок заявив керівник управління Генштабу по зв'язках із громадськістю підполковник Богдан Сеник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України зазначає: ми залишаємо за собою право адекватно реагувати на такі провокації, реакція буде відповідною", - сказав Сеник.

Він зауважив, що російські окупаційні війська в черговий раз здійснюють провокації та збільшують кількість обстрілів українських позицій, щоб викликати дії у відповідь з боку Збройних сил України та інших силових структур, які залучені до участі в АТО, і які чітко дотримуються та виконують Мінські домовленості.

"Ми спостерігаємо таку тенденцію завжди напередодні важливих перемовин та міжнародних зустрічей, останній раз таке загострення відбувалося під час саміту НАТО в Варшаві. Ці провокаційні обстріли, на жаль, мають сумні наслідки", - сказав представник Генштабу.

Він окремо наголосив, що українська сторона розраховує на "оперативну та негайну" реакцію на дії російсько-окупаційних сил на сході України з боку СММ ОБСЄ та відповідну міжнародну оцінку щодо цих провокаційних дій.

Як повідомляв Укрінформ, за добу, що минула, в результаті провокаційних обстрілів з боку російських окупантів загинули семеро та отримали поранення ще 14 українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-