Парубій пояснив, як хоче пришвидшити арешти нардепів

Парубій пояснив, як хоче пришвидшити арешти нардепів

Укрінформ
До Регламенту Верховної Ради планується внесення змін щодо надання згоди, затримання та арешту народних депутатів.

Про це під час підсумкової прес-конференції заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дав розпорядження апарату (парламенту - Ред.) підготувати зміни в Регламент»,- відповів він на запитання, чи буде спрощено процедуру притягнення до кримінальної відповідальності парламентаріїв.

При цьому Парубій нагадав, що Регламент ВР наразі передбачає досить тривалу процедуру зняття недоторканості з народних депутатів, у результаті чого парламентарій може покинути територію України. Крім того, він зауважив, що недосконало виписана норма зняття недоторканості з народного обранця може також призвести до наступного скасування такого рішення судом, як це було у випадку з Ігорем Мосійчуком.

«Коли ми йдемо не по регламенту, суд наші рішення відміняє, а ви це знаєте. Коли ми йдемо по регламенту, це дає можливість, як було з Онищенком, покинути межі України. Тому ці зміни готуються»,- підкреслив Парубій.

Разом з тим, він зауважив, що особисто є прихильником зняття повністю депутатської недоторканості, проте, за його словами, це потребує внесення змін до Основного закону.

«Якщо ми побачимо, що немає 300 голосів для того, щоб внести зміни до Конституції, будуть пропонуватися зміни до Регламенту, в тому числі зі спрощення процедури зняття депутатської недоторканості, проведення дозволу як на затримання, так і на арешт»,-  наголосив Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-