Українські канадці просять визнати Росію спонсором тероризму

Українські канадці просять визнати Росію спонсором тероризму

Укрінформ
Українська громада Канади закликає міжнародну спільноту визнати Російську Федерацію країною-спонсором тероризму.

Про це йдеться у заяві Конгресу українців Канади з нагоди других роковин збиття підтримуваними Росією терористами літака "Малазійських авіаліній" в небі над Україною.

«КУК закликає Канаду та її союзників визнати так звані «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями та оголосити Російську Федерацію країною-спонсором тероризму», - заявили у Конгресі.

У заяві також наголошується на важливості покарання винних у цьому жахливому злочині. «КУК закликає міжнародному спільноту забезпечити притягнення до справедливості винних у цьому огидному злочині», - підкреслюється у тексті.

Окрім цього, українські канадці нагадали, що саме Росія несе відповідальність за цей теракт, і тому намагається завадити його розслідуванню. «Очільники Російської Федерації несуть пряму відповідальність за цей жахливий акт міжнародного тероризму. Намагаючись приховати це, РФ використала своє право вето на Радбезі ООН, заблокувавши створення міжнародного Трибуналу для розслідування катастрофи МН-17», - підсумували у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-