MH17: країни-учасниці розслідування зроблять все можливе для покарання винних

MH17: країни-учасниці розслідування зроблять все можливе для покарання винних

Заява
Укрінформ
Покарання всіх причетних до катастрофи літака Малайзійських авіаліній МН17 необхідне, передусім, для запобігання подібних атак у майбутньому.

Про це йдеться в заяві для преси постійних представників при ООН Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії і України, оприлюдненій в неділю, повідомляє Укрінформ.

"Держави підтвердили свою готовність вжити всіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винних осіб, підкреслюючи важливість  встановлення істини для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - наголошується в заяві.

При цьому держави нагадують про занепокоєння актами насильства, які "становлять загрозу безпеці міжнародної цивільної авіації", висловлене в Резолюції РБ ООН 2166 (2014). Сторони також нагадали вимогу Радбезу притягнути до відповідальності винних за цей інцидент та забезпечити всебічну співпрацю на міжнародному рівні.

У заяві у цьому контексті позитивно оцінюється незалежне технічне розслідування Ради Безпеки на транспорті Нідерландів щодо причин падіння літака, "проведене в повній відповідності до стандартів ІКАО", а також її звіт, опублікований 13 жовтня 2015 року. Крім того, держави відзначили кримінальне розслідування, яке проводиться Спільною групою (JIT).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-