Генпрокуратура порушила справу проти Ляшка

Генпрокуратура порушила справу проти Ляшка

Укрінформ
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка за погрози насильством на адресу прокурора Чернігівської області.

Про це в п'ятницю на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган.

«Офіційно.15.07.2016 у засобах масової інформації поширено відеозапис погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області. У цей же день Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України за даними повідомленнями в порядку ст. 214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за вказаним фактом за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення)», - написала вона.

За словами Сарган, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, процесуальне керівництво - Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України.

Вона повідомила, що на теперішній час провадяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини та забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у відповідності до вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України.

«До Верховної Ради України направлено листа та повістки щодо виклику народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками вчинення злочину, для проведення слідчих та процесуальних дій за їх участю», - наголосила прес-секретар Генпрокурора.

Водночас Сарган нагадала, що санкція ч. 1 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк; санкція ч. 1 ст. 343 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 1 року, або арештом на строк до 3 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-