НАТО готове відрядити радника до Нацгвардії України

НАТО готове відрядити радника до Нацгвардії України

Укрінформ
НАТО готове відрядити на ротаційній основі свого радника до Національної гвардії України для допомоги у реформуванні і переходу правоохоронного відомства на стандарти Альянсу.

Про це в четвер на брифінгу в Києві заявив голова представництва НАТО в Україні - директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми були б дуже раді, якби могли запровадити такий ротаційний механізм (роботи радників НАТО. - Ред.) у Національній гвардії України", - сказав Вінніков.

За його словами, наразі в Україні працює близько 15 радників НАТО, які охоплюють весь сектор оборони. На ротаційній основі радники НАТО вже працюють у Міноборони, в головному офісі "Укроборонпрому" і в командуванні Сил спеціальних операцій.

"Наразі наші радники опікуються питаннями командування та управління, комунікації та стандартизації, кіберзахисту, логістики, безпекової політики, охорони та стратегічного планування, реформою сектору безпеки, медичною реабілітацією, Силами спеціальних операцій", - наголосив Вінніков.

Водночас він повідомив, що у найближчому майбутньому очікується прибуття до України ще трьох радників НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-