МЗС обіцяє перевірити заяву єврокомісара про тортури на Донбасі

МЗС обіцяє перевірити заяву єврокомісара про тортури на Донбасі

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України ознайомилися з доповіддю комісара Ради Європи з прав людини Нілса Мужнієкса, підготовленою за результатами його візиту в Україну у березні, в тому числі до тимчасово окупованих районів Донбасу.

Про це йдеться в коментарі відомства.

«Повністю поділяємо занепокоєння комісара долею мільйонів українців, які перебувають на окупованій російсько-терористичними силами території Донбасу, та стійкою тенденцією до погіршення правозахисної та гуманітарної ситуації в даному регіоні. У цьому зв’язку наголошуємо, що лише повне відновлення суверенітету України над цими територіями, досягнуте внаслідок всеосяжного і безумовного виконання Мінських домовленостей, здатне змінити ситуацію на краще. Змушені констатувати, що Російська Федерація, яка як держава-агресор несе цілковиту відповідальність за всі безчинства і хаос, що відбуваються зараз у Донбасі, досі не продемонструвала жодної готовності до його мирної деокупації», - наголосили в МЗС.

Окрему увагу у зовнішньополітичному відомстві звернули на інформацію про застосування тортур, неналежного поводження, інших видів насильства до утримуваних осіб «по обидва боки від контактної лінії».

«Україна як відповідальний член Ради Європи та держава, для якої захист прав людини є однією з прерогатив власного існування і розвитку, здійснить ретельну перевірку всіх повідомлень про можливі зловживання та порушення з боку силових структур України та врахує відповідні рекомендації комісара», - зазначили у коментарі.

У МЗС заявили про готовність продовжити співпрацю з Офісом комісара у сфері боротьби з безкарністю, реабілітації жертв порушень прав людини та розшуку зниклих осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-