Турчинов заявив про нові кіберзагрози з боку Росії

Турчинов заявив про нові кіберзагрози з боку Росії

Укрінформ
Росія веде агресивну політику у кіберпросторі, яка є елементом гібридної війни проти України. Актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема зростає кіберзлочинність та активізується кібершпіонаж.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки, повідомляє прес-служба РНБО.

"Аналіз матеріалів, які надходять на адресу Апарату РНБО України від розвідувальних органів, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації, дає підстави стверджувати, що Російська Федерація активно провадить агресивну політику не тільки на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, яка є елементом гібридної війни проти нашої держави. Актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема зростає кіберзлочинність та активізується кібершпіонаж", - сказав він.

При цьому секретар РНБО нагадав, що саме ці проблеми покликана розв'язати нещодавно ухвалена Стратегія кібербезпеки України. Саме тому, на його думку, Національний координаційний центр кібербезпеки має стати системоутворюючим елементом всієї системи кібербезпеки та кіберзахисту України.

"До складу Центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за весь спектр питань протидії широкому спектру кіберзагроз", - зазначив він.

Секретар РНБО наголосив на важливості запровадження чіткої спеціалізації державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки. "У стислі терміни ми повинні провести огляд наявних сил, засобів та можливостей нарощування потенціалу реагування відповідних державних органів. Має бути чітко відпрацьований механізм взаємодії та інформаційного обміну суб'єктів кібербезпеки у разі виявлення кібератак та кіберінцидентів", - сказав він.

Турчинов підкреслив, що в рамках діяльності створеного центру має бути побудована чітка вертикаль контролю і координації заходів у сфері кібербезпеки.

"Особливу увагу буде приділено процесу опрацювання інформації, виробленню дієвих механізмів оперативного реагування на загрози", - наголосив він, додавши, що кожен виклик, який надходить з кіберпростору, повинен отримати активну та асиметричну відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-