У США заявляють про міцне партнерство з Україною у сфері оборони

У США заявляють про міцне партнерство з Україною у сфері оборони

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що відносини США і України у сфері оборони на нинішньому етапі трансформуються з реагування на виклики російської агресії та інші небезпеки до сталого партнерства між країнами, а також у межах всього Північноатлантичного альянсу.

Про це йдеться в документі, поширеному Державним департаментом США в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відносини в оборонній сфері США-Україна трансформуються з "кризового реагування" на міцне партнерство, спрямоване на розвиток більш дієздатних, сумісних зі стандартами НАТО Збройних сил України", - підкреслили в Вашингтоні.

На переконання американської сторони, таке партнерство "допоможе Україні ефективно зберегти й забезпечувати свою територіальну цілісність, поглибити оборонні інституційні реформи, а також поліпшити процеси розробки вимог у сфері оборони та управління ресурсами".

Крім того, наголошується, що Сполучені Штати "рішуче підтримують співпрацю НАТО з партнерами", в тому числі з Україною. Це є своєрідним "засобом для більш ефективного розподілу тягаря та просування спільних цілей безпеки". Це поєднується з більш широкою стратегією США щодо управління глобальним співробітництвом у сфері проблем безпеки через мережі альянсів та створення місцевих партнерських зв'язків по всьому світу, вважають в Держдепі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-