Джемілєв: мета України – вступ до НАТО

Джемілєв: мета України – вступ до НАТО

Укрінформ
До Варшави з Петром Порошенком приїхав і уповноважений у справах кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв.

Про це в інтерв'ю Голосу Америки заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Мустафа Джемілєв.

"Основна надія у зв'язку з агресією, яку зараз демонструє Росія – це Північноатлантичний альянс. Що він може зробити? Він може багато чого зробити, але, з моєї точки зору, не проявляє достатньої рішучості. Могла б бути така ж рішучість, як в діях НАТО при геноциді в Косово, але цього не відбувається", - сказав Джемілєв.

"Власне кажучи, ми й не бачимо рішень питання про деокупації Криму військовим шляхом, тому що це буде трагедія, в першу чергу, для нашого народу", - зазначив лідер Меджлісу.

"Тим не менш, НАТО має продемонструвати країни-агресора свою рішучість. Деякі кроки зараз робляться по зміцненню військової присутності на Балтиці, і я думаю, це кроки в правильному напрямку.

Але ми бачимо звільнення від окупації та відновлення територіальної цілісності України шляхом посилення санкцій. Нас турбує те, що зараз відбувається в ряді країн, в першу чергу, в Італії і Франції, де лунають голоси про необхідність пом'якшення або навіть зняття санкцій, якщо будуть виконуватися Мінські угоди", - закликає народний депутат.

У цьому випадку "перспектива звільнення Криму віддаляється на багато років. Це трагічно для нашого народу, це смерть нашого народу. Зараз політика Росії зводиться до того, щоб витіснити наш народ зі своєї території. Народ, який десятиліттями боровся за повернення на свою батьківщину, зараз змушений знову залишати свою землю. Народ, який боровся проти тоталітарного режиму, за демократизацію країни, тепер знову опинився під режимом, який навіть гірше радянського. У цій ситуації, звичайно, у нас основна надія на західні країни, в тому числі на Північноатлантичний Альянс", - сказав Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-