Росія планує видавати Україні бойовиків «ЛНР-ДНР»

Росія планує видавати Україні бойовиків «ЛНР-ДНР»

Укрінформ
Російські суди збираються видати Україні близько двох десятків бойовиків, які воювали на Донбасі проти Збройних сил України.

Про це розповіла голова російської організації «Союз політемігрантів України» Лариса Шеслер.

«Взимку з Росії мало не вислали» ополченця» Костіна, ми знову писали листи. Зараз в Татарстані сидить «ополченець» Воронцов, його точно так само, як Веклича, вже засудили до депортації... А всього таких випадків більше двадцяти! Потрібен єдиний орган, який займається проблемами українських біженців і «ополченців», – наводить її розповідь ZiK.

«Їм, по-радянськи, здається, що Москва – столиця їхньої Батьківщини, і всіх, повсталих проти «бандерівського перевороту», вона прийме, адже так писали в ЗМІ? А в реальності, міграційні закони жорсткі, так і чиновники», – пише видання.

Про те, що Росія вже видала Україні кількох сепаратистів, які воювали на Донбасі в ім’я торжества «російського світу», розповів журналістам один з розпалювачів війни у регіоні Олександр Бородай.

«Насправді проблема є, і випадки подібної депортації не поодинокі. Просто про них не говорять. Я можу назвати як мінімум десяток схожих інцидентів», – заявив він, але при цьому пообіцяв, що надалі буде боротися, щоб не допускати таких випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-