G5+Україна складуть план виконання Мінська

G5+Україна складуть план виконання Мінська

Укрінформ
CША, Велика Британія, ія, Німеччина, Італія та Україна з понеділка, 11 липня, розпочнуть роботу щодо створення так званої “дорожньої карти” з виконання Мінських домовленостей.

Про це в суботу під час брифінгу після завершення саміту НАТО у Варшаві заявив Президент  Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“З понеділка розпочинаємо консультації зовнішньополітичних радників за участю міністра закордонних справ Павла Клімкіна по розробці дорожньої карти (виконання Мінських домовленостей - Ред)”, - наголосив Порошенко.

За його словами, Україна має обговорити з партнерами ситуацію щодо безпекового компоненту і чіткої прив’язки до того, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна мати безперешкодний доступ на всю окуповану територію. Необхідною в переговорах по цій карті він назвав позицію про постійне припинення вогню і забезпечення цього режиму через відповідні дії сторін, гарантоване відведення важкої техніки та артилерії, взяття під контрольтериторії, де буде відведена важка артилерія, місією ОБСЄ , а також озброєною поліцейською місією цієї організації.

Він також наголосив: українська сторона наполягає на тому, що має бути звільнено всіх заручників і гарантовано доступ до кордону, щоб не допускати  інфільтрації через нього ворожих сил та техніки.

Порошенко підкреслив, що усі завдання, які ставила перед собою українська сторона на саміт НАТО, було повністю виконано. За його словами, на саміті було проведено 18 двосторонніх зустрічей з іншими лідерами, взято до уваги всі пропозиції України до спільної заяви Комісії Україна-НАТО. 

Фото: Петро Порошенко Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-