Грицак сказав, скільки вилучили у хабарника з МОЗ

Грицак сказав, скільки вилучили у хабарника з МОЗ

Оновлено
Укрінформ
У затриманого сьогодні вночі заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина під час обшуків вилучено 50 тисяч доларів і 320 тисяч гривень.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всього під час затримання і проведення обшуків нами вилучено 50 тисяч доларів, 320 тисяч гривень, інші докази злочинної діяльності цих осіб", - сказав Грицак.

За словами голови СБУ, затриманий Василишин займався системним хабарництвом, а простіше кажучи поборами, причому робив це з особливим цинізмом.

"Коли оперативна група ознайомила нас із матеріалами, напрацьованими в ході негласних слідчо-розшукових дій, я скажу відверто: ми були шоковані тим, чим займався заступник міністра охорони здоров'я. Уявіть собі, хабарництво було побудоване такими чином, що лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні, яку він очолював, збирали гроші з хворих пацієнтів за проведення операційних втручань", - зазначив Грицак.

Він додав, що такі дії є "верхом цинізму, особливо у той час, коли в країні йде війна".

Грицак поінформував, що вчора Василишин був затриманий спільною слідчо-оперативною групою ГПУ та СБУ під час отримання частини неправомірної вигоди.

"Це п'ятий задокументований епізод хабарництва безпосередньо заступника міністра. Затриманий також посередник", - повідомив голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-