Парубій запевнив Керрі, що в Раді кипить робота

Парубій запевнив Керрі, що в Раді кипить робота

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив Держсекретаря США Джона Керрі, що український парламент плідно працює задля здійснення реформ.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Незважаючи на політичну напругу, яка є в країні через російську агресію, український парламент не просто працює, а й приймає революційні рішення, необхідні для здійснення реформ у нашій країні", - йдеться в повідомленні.

Парубій повідомив Керрі, що недавно Верховна Рада прийняла рішення про реформу судової системи, що "є системним і революційним перетворенням в українських судах для подолання корупції". Крім того, за його словами, ухвалено закони щодо розвитку співпраці з МВФ та "пакет законів для  подолання такого зла, як корупція".

Голова ВР зазначив, що "все це відбувається в час, коли путінська влада здійснює агресію проти України". При цьому він повідомив, що є інформація про можливу активізацію дій окупаційної армії у найближчий період: "є інформація про готовність як до активізації дій агресора на фронті, так і до дестабілізації всередині нашої країни". "Ми не допустимо дестабілізації ситуації всередині країни і дуже розраховуємо на те, що наші стратегічні партнери допоможуть нам зупинити окупаційні війська, і ми й надалі матимемо надійного стратегічного партнера - Сполучені Штати Америки", - сказав Парубій.

Він подякував Керрі за допомогу українській державі у найтяжчі для неї часи, при цьому запевнивши, що "Україна йде шляхом реформ і її ніщо не зупинить".

У свою чергу, Держсекретар США засвідчив підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки і закликав українську сторону і далі реформувати країну.

"Ми схвально оцінюємо реформи, які вдалося здійснити", - сказав він і відзначив, що Україна "вийшла з-під впливу Росії і тепер повинна працювати над зміцненням верховенства права, розвитку правосуддя, судової системи".

Керрі наголосив на необхідності посилювати роботу щодо виконання Мінських угод. "Не можна марнувати час, а потрібно спільно працювати на виконання Мінських угод", - сказав він.

Держсекретар США відзначив проведення в Україні серйозних антикорупційних заходів, руйнування олігархії, зміцнення банківської системи. "Реформи допоможуть вам завести в країну інвестиції", - наголосив він і додав, що "вже спостерігається певне зростання економіки, і люди таким чином побачать реформи, рух країни", - підкреслив він.

Сторони висловили сподівання на подальший розвиток співпраці у різних сферах, зокрема у оборонній і економічній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-