МЗС: Блокування Росією розширення місії ОБСЄ суперечить Мінську

МЗС: Блокування Росією розширення місії ОБСЄ суперечить Мінську

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вислює обурення з приводу чергового блокування російською стороною пропозиції розширити мандат місії спостерігачів ОБСЄ  на всю неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону.

Про це йдеться у коментарі МЗС у зв'язку із рішенням Постійної Ради ОБСЄ щодо продовження цього мандату.

"Міністерство висловлює жаль і обурення з приводу чергового блокування російською стороною пропозиції розширити мандат цієї місії на всю неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону і таким чином запобігти подальшій ескалації. Така позиція Російської Федерації кардинально суперечить її зобов’язанням згідно з Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року", - йдеться у коментарі.

Водночас у міністерстві відзначають важливість рішення Постійної Ради ОБСЄ від 7 липня 2016 року продовжити до 31 жовтня 2016 року мандат місії спостерігачів ОБСЄ, яка діє на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк".

"Виходимо з незмінної позиції, що ефективний моніторинг з боку ОБСЄ вздовж всієї неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону є невід'ємною передумовою успішного мирного врегулювання", - наголошується у коментарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-