Brexit та мігранти відтермінували розгляд безвізу для України - Климпуш-Цинцадзе

Brexit та мігранти відтермінували розгляд безвізу для України - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Brexit та міграційні хвилі, з якими зіштовхнулася Європа, призупинили розгляд питання про надання безвізового режиму Україні.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Що стосується Brexit, то насправді Brexit і міграційні хвилі з якими зіштовхнулася Європа, вони і відтермінували розгляд цих рішень і в Європейському парламенті і в Європейській раді, через те, що деякі країни ініціювали розгляд і узгодження додаткового механізму, такого жорсткішого механізму можливого призупинення дії безвізового режиму до будь-якої з третіх країн, це не стосується суто України чи суто Грузії, чи Туреччини. І це обговорення жорсткішого механізму можливого призупинення діючого безвізового режиму, воно і відтермінувало ці рішення, які зараз мають розглядатися в комітетах Європейського парламенту", - зазначила віце-прем'єр.

Вона додала, що розраховує на те, що і у комітеті закордонних справ і комітеті з громадянських свобод Європарламенту буде представлено позитивний звіт стосовно виконання Україною всіх її зобов'язань по безвізу.

"Ми в принципі з усіх попередніх перемовин з різних політичних сил, які представлені в європейському парламенті, від тих головних доповідачів, які будуть представляти доповідь про Україну, про виконання нею зобов'язань, ми надіємось отримати позитивний результат і схвалення пропозиції до всього Європейського парламенту підтримати таке рішення. І тоді ми будемо розраховувати на те, що на вересень Європейський парламент вже загальним своїм голосуванням буде визначатися з цього приводу. Але розуміємо, що рішення цих комітетів, зокрема комітету з громадянських свобод, матиме принципове значення для подальшого рішення всього Європейського парламенту", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-