Порошенко:

Порошенко: "Наїзди" на чесні ІТ-компанії не сприяють іміджу України у світі

Укрінформ
Безпідставні обшуки у відомих ІТ-компаніях не приносять користі ані Україні, ані її іміджу у світі.

Таке переконання висловив Президент Петро Порошенко на зустрічі з лідерами успішних українських стартапів. У зустрічі взяли участь, зокрема, президент компанії "Квазар-Мікро" та засновник і президент hi-tech холдингу KM Core Євген Уткін, засновник компанії Kodisoft Дмитро Костик, засновник і головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна.

«Ті повідомлення у ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, «наїздів» на ІТ-компанії, не приносять користі ані державі, ані іміджу України в світі, ані наведенню справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги та підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях», - цитує главу держави його прес-служба.

Глава держави запевнив, що влада працює над поліпшенням інвестиційного клімату, у тому числі на це спрямовані зміни до Конституції в частині реформи судочинства. Також розробляються та проводяться зміни в адмініструванні податкової системи та захисті чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.

Порошенко позитивно відзначив розвиток стартапів в Україні, адже нині 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час у цій сфері було створено 15 тис. робочих місць з середньою зарплатою не менше 2 тис. доларів.

У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, який опікуватиметься питаннями інновацій.

Щодо виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, глава держави підкреслив, що держава фінансуватиме ті напрямки, які на сьогодні вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони та «Укроборонпром» фінансуватимуть розробки в галузі оборонної промисловості.

Представники українських стартапів також звернули увагу на складність оформлення робочої візи в Україну для іноземців. У цьому зв'язку Президент зазначив, що візи в ІТ-індустрії мають видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.

Фото прес-служби Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-