Аваков: Яценюк так стріляє, якщо ви побачите – очманієте

Аваков: Яценюк так стріляє, якщо ви побачите – очманієте

Укрінформ
За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за два останні роки він видав 1085 одиниць нагородної зброї.

Про це міністр розповів у інтерв'ю «Українській правді».

«1085 стволів міністр Аваков видав за 2014-2016 роки, це мої прямі повноваження, які я не погоджую ні з ким. З них 817 видано бійцям і офіцерам Нацгвардії, Нацполіції, МВС, УДО, Міноборони. 78 – волонтерам, 13 – працівникам прокуратури. Окремо ще 25 – працівникам Донецької і Луганської областей, теж, сподіваюся, зрозуміла моя логіка.», - розповів глава МВС.

За його словами, не обійшлося без нагородження зброєю і нардепів.

«Всім "подобається", що депутати ВР отримали 88 стволів, насправді їх 97. І я поясню. Як правило, це депутати з двох скликань, які так чи інакше мали відношення до подій на сході чи на Майдані. Якщо я знав, що вони там були, гідно виконували певні функції, я їх нагороджував», - розповів Аваков.

Його також дуже здивувало запитання про те, навіщо він нагородив Яценюка, який нібито зброєю не користується.

«Чому не користується? Він так стріляє, що якщо ви побачите – очманієте. Тільки не питайте його про "чеченський досвід". Це військова таємниця», - сміючись відповів міністр.

При цьому він проти легалізації зброї в Україні.

«Так, на сьогодні я проти зняття обмежень на придбання і носіння зброї... не можна зробити так, щоб кожен мав зброю. Тут багато ризиків. Подивіться на Нью-Йорк. Там майже вільний доступ до зброї. Рівень порушень гігантський», - заявив глава силового відомства.

Як приклад він ситуацію по Києву та Київській області.

«Приклад: У нас нещодавно була ситуація, у якій через бійку двох водіїв люди почали стріляти один в одного гумовими кулями. Один з них загинув. А якщо б у них були не гумові кулі? До вільного продажу зброї потрібно приходити з серйозним держконтролем, але точно не в момент, коли у нас є такий доступ до зброї як зараз, під час війни. І точно за певних жорстких процедур. Ми розглядали багато варіантів, але не зараз», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-