Комітет Європарламенту цього тижня підтримає безвіз для України

Комітет Європарламенту цього тижня підтримає безвіз для України

Укрінформ
У Європарламенті продовжуються процедури скасування візових вимог для українських громадян.

Це питання винесено на затвердження комітету ЄС у закордонних справах, засідання якого відбудеться у четвер, 7 липня, у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Безвізовий режим повинен бути наданий якнайскоріше та без будь-яких затримок, що є визнанням прогресу країни, досягнутому на її європейському шляху після протестів Євромайдану два роки тому, коли українська нація виборола свій європейський шлях і європейські демократичні цінності", - йдеться у проекті доповіді комітету у закордонних справах, автором якої є польський депутат Яцек Саріуш-Вольський.

Водночас, цей комітет має лише дорадчу функцію у питанні безвізового режиму для України, а головні рекомендації готує доповідач Марія Габріел (депутат із Болгарії), які має затвердити комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

При цьому Саріуш-Вольський наголошує, що скасування візових вимог для українців повинно відбутися незалежно від процесу прийняття в ЄС нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

"Комітет у закордонних справах закликає комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, як відповідальний комітет з цього питання, внести пропозиції Європарламенту та ухвалити у першому читанні пропозиції Єврокомісії (щодо скасування візових вимог для українських громадян – ред.)", - йдеться у доповіді Саріуша-Вольського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-