«Батьківщина» підтримає рішення Регламентного комітету щодо Онищенка

«Батьківщина» підтримає рішення Регламентного комітету щодо Онищенка

Укрінформ
Керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція підтримає рішення Регламентного комітету ВР щодо надання згоди на притягнення до відповідальності нардепа Олександра Онищенка. 

Про це вона заявила під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша фракція буде голосувати за рішення Регламентного комітету Верховної Ради, який буде знімати недоторканність і давати можливість притягувати до відповідальності (Онищенка. - Ред.)», - сказала Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше до Верховної Ради надійшло подання про дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка. Пізніше Регламентний комітет ВР підтримав клопотання, але у частині виключно надання дозволу для притягнення до відповідальності Онищенка. Очікується, що Рада розгляне це питання у вівторок, 5 липня. 

Народний депутат Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми з реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування». За попередніми даними НАБУ, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, і ще 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами. Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-