Квасьневський закликав Київ забути мрію про членство в НАТО

Квасьневський закликав Київ забути мрію про членство в НАТО

Укрінформ
Колишній президент Польщі Олександр Квасьневський закликав Україну відмовитися від мрії про вступ до НАТО.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, про це Квасьневський заявив, виступаючи на заході Фонду імені Кербера у Варшаві.

"Колишній президент Польщі Олександр Квасьневський закликав Україну відмовитися від мрії про вступ до НАТО. Поки Україна не є повноправним членом Євросоюзу, про це не може бути й мови", - повідомляє видання.

Екс-президент Польщі висловив також занепокоєння щодо безпеки своєї країни, країн Балтії та Молдови. Квасьневський заявив, що ситуація в цьому регіоні є найбіль небезпечною за 17 років, відтоді, як Польща вступила в НАТО. Причиною він назвав високу активність російських військових у регіоні, особливо біля кордонів Естонії та Латвії, крім того, у безпосередній близькості від Молдови.

На думку екс-глави держави, у зв'язку з навчаннями Росії біля східних кордонів Альянсу слід розраховувати на те, що під час саміту країн-членів НАТО 8 і 9 липня у Варшаві буде прийнято рішення про посилення військової присутності в Польщі та країнах Балтії. Квасьневський упевнений, що в кожну з держав альянс направить по одному інтернаціональному батальйону. Особовий склад підрозділів буде сформований, ймовірно, з солдатів Великобританії, Німеччини, Канади і США.

При цьому Квасьневський підкреслив, що постійна присутність військ НАТО у великих масштабах у цьому регіоні не плануватиметься, оскільки це суперечило б зобов'язанням укладеного 1997 року договору між НАТО і Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-