Президент розповів про сподівання від варшавського саміту НАТО

Президент розповів про сподівання від варшавського саміту НАТО

Укрінформ
На саміті НАТО, який відбудеться наступного тижня у Варшаві, Україна планує погодити комплексний пакет допомоги, спрямованої на зміцнення оборони.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час церемонії передачі контрбатарейних радарів Збройним силам України у Міжнародному аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Символічним є те, що сьогоднішня наша акція відбувається прямо напередодні важливої події - Варшавського саміту країн НАТО, який відкриється наступної п’ятниці. За результатами засідання комісії Україна-НАТО ми погодимо комплексний пакет допомоги, спрямований на зміцнення оборони нашої держави за допомогою потужніших структур безпеки. Цей пакет дозволить нам консолідувати існуючі напрямки підтримки НАТО і допоможе нам встановити більш дієву, більш ефективну оборону і безпеку, яка також реформуватиметься за графіком, який затверджений у Стратегічному оборонному бюлетені", - сказав глава держави.

Він наголосив: особливістю участі нашої країни у цьогорічному саміті стане те, що Україна буде єдиною державою - партнером Альянсу, яка матиме у його рамках окреме засідання на найвищому рівні - комісії Україна-НАТО.

"Це свідчить і про велику увагу з боку країн-членів Альянсу до України, і про віддану підтримку союзників нашої держави у складних умовах, і налаштованість на подальше зміцнення особливого партнерства, яке мають Україна і НАТО", - наголосив Президент.

Порошенко також констатував, що Альянс рішуче підтримує Україну і не менш рішуче засуджує агресивні дії Російської Федерації проти нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-