Луценко вважає, що Сергій Кацуба може дременути із Франції в Росію

Луценко вважає, що Сергій Кацуба може дременути із Франції в Росію

Укрінформ
ГПУ не може поновити у розшук Сергія Кацубу, старшого брата колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби, якого заарештовано за підозрою у розкраданні 450 млн гривень - бо справа по ньому знаходиться на вивченні в НАБУ.

Про це заявив у п'ятницю ввечері у Херсоні Генеральний прокурор України Юрій Луценко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми затримуємо молодшого Кацубу, який був замом голови Нафтогазу, і підозрюється у причетності до розкрадання 450 млн гривень з товариством "Україна 2020". А його старшого брата, який зараз у бігах, останній раз бачили у Франції, я не можу поновити у розшук, бо справа лежить на вивченні в НАБУ", - сказав Луценко.

За його словами, наразі стоїть питання як швидко ГПУ зможе отримати дану справу з НАБУ, щоб оголосити Сергія Кацубу у розшук. "Щоб він не встиг дременути в Росію", - зазначив Генеральний прокурор.

Варто зауважити, Сергій Кацуба також був свого часу заступником голови НАК "Нафтогаз України". Батько братів, Володимир Кацуба - народний депутат України, член парламентської групи "Відродження".

Як відомо, в жовтні 2015 року МВС оголосило у розшук колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Сергія Кацубу і його брата Олександра, який обіймав аналогічну посаду.  

Олександра Кацубу було затримано правоохоронцями 17 червня ц.р. Наступного дня Голосіївський суд заарештував екс-заступника голови Нафтогазу на 60 днів з можливістю внесення 450 мільйонів гривень застави.

Апеляційний суд Києва в п'ятницю, 1 липня, залишив без змін рішення суду першої інстанції про арешт колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби на 60 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-