Італія вважає дії Росії на Донбасі та у Криму незаконними – дипломат

Італія вважає дії Росії на Донбасі та у Криму незаконними – дипломат

Укрінформ
Рим вважає дії Росії на Донбасі та у Криму незаконними, у зв’язку з чим і було запроваджено санкції проти Москви під час італійського головування в ЄС.

Про це, коментуючи власному кореспондентові Укрінформу резолюцію ради північноіталійського регіону Лігурія із закликом до влади країни переглянути політику ЄС щодо РФ і Криму, заявив посол Італії в Польщі Алессандро де Педіс.

"Рішення про те, що Крим є російським, - незаконне, а дестабілізація Росією Донбасу російськими силами порушує міжнародне право. Такою є позиція італійського уряду, яку підтримує парламент", - підкреслив дипломат.

Він зазначив, що офіційний Рим разом з іншими країнами регіону підтримує політику санкцій проти Росії, і зауважив, що їх було введено саме під час італійського головування в Раді ЄС.

Водночас, посол зауважив, що питання економічних санкцій проти Росії є досить болючим для італійців, оскільки країна "втрачає багато грошей" через відсутність економічної співпраці з РФ.

Дипломат також зазначив, що питання санкцій є не таким простим в італійському суспільстві, оскільки згідно з опитуванням лише 1% італійців побоюються дій Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-