США розвінчали в ОБСЄ кремлівський міф про

США розвінчали в ОБСЄ кремлівський міф про "внутрішній" конфлікт на Донбасі

Укрінформ
Твердження російської сторони про начебто "внутрішній" конфлікт на сході України позбавлені підстав, адже Москва й далі підживлювати його, постачаючи сили та новітнє озброєння в зону бойових дій.

Про це заявила спеціальний помічник президента США Селеста Уолландер під час щорічної оглядової конференції з питань безпеки ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія стверджує, що конфлікт на сході України є "внутрішнім". Проте Росія продовжує постачати персонал і обладнання для об'єднаних російсько-сепаратистських озброєних формувань на Донбасі", - зазначила представник американської адміністрації.

Зокрема, за її словами, ОБСЄ і українські військові зафіксували поставки Росією складного озброєння, "аналогів якого не існує в українських арсеналах". Зокрема, йдеться про засоби радіоелектронної боротьби, портативні пускові установки термобаричних ракет, а також зенітно-ракетні комплекси "Тор" (за класифікацією НАТО - SA-15 "Gauntlet").

"Водночас Москва намагається приховати свою причетність, реалізуючи стратегію "осліплення" СММ ОБСЄ шляхом обмеження доступу до території, підконтрольної сепаратистам, застосуванням тактики погроз і залякування, а також систематично знищуючи камери та безпілотні літальні апарати ОБСЄ", - наголосила Уолландер.

Представник США вкотре закликала РФ припинити насильство й виконати свої зобов'язання за Мінською угодою в повній мірі.

"Україна не може чекати, щоб домогтися прогресу у політичних елементах Мінська, поки не встановлена тиша на лінії зіткнення, не відведена важка зброя, а також не наданий безперешкодний доступ для спостерігачів ОБСЄ", - підкреслила спеціальний помічник президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-