Луценко анонсував

Луценко анонсував "гарячу битву" з ділками на газовому ринку

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про намір боротися з "тіньовими ділками на газовому ринку" України, через діяльність яких склалася несправедлива ціна на газ для населення.

Про це він заявив в середу на брифінгу після засідання Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, на якому вивчалося питання про розгляд подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, який за версією слідства є організатором "газової схеми", що завдала державі 3 млрд грн збитків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо намір давати оцінку всім ділкам на газовому ринку і це не стосується окремо пана Онищенка чи ще якогось пана. Ідеться про оцінку розкрадання державних ресурсів, які призвели до занепаду бюджету і пограбування людей. Цим і будемо займатись", - сказав генпрокурор.

За словами Луценка, Генпрокуратура серйозно взялася за «тіньових ділків на газовому ринку». Він повідомив, що наразі існує величезна справа, яку веде ГПУ щодо розкрадання у сфері газовидобування навколо державної компанії «Укргазвидобування». Генпрокурор зазначив, що «багато років її обсідали різні спеціально створені фірми в різних статусах, які нанесли збитки державі приблизно на 40 мільярдів гривень». За підрахунками Луценка, це в 10 разів більше, чим всі капітальні вкладення держави за рік.

Водночас, генпрокурор переконаний, що через це в Україні встановлюють несправедливі тарифи для людей та підприємств. Адже, як зазначив Луценко, ціна на газ збільшена щонайменше на половину, яку кладуть до своїх кишень «приватні ділки».

«А скажіть, як вони (тарифи - ред.) можуть бути справедливими, якщо половина ціни крадеться через фіктивні фірми в кишені приватних ділків, які сидять у Верховній Раді? Скажіть, як може бути інакше, якщо рентні платежі взагалі не платяться тими, хто сидить у Верховній Раді. Безумовно, це буде гаряча битва», - наголосив він і заявив, що держава має видобувати і продавати газ самостійно, при цьому пам'ятаючи про соціальний захист населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-