Мінська зустріч: звільнення заручників розблокувати не вдалося

Мінська зустріч: звільнення заручників розблокувати не вдалося

Укрінформ
Українські пропозиції щодо звільнення полонених на зустрічі Тристоронньої контактоной групи в Мінську залишилися без відповіді.

Про це у Фейсбуці написала прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Звільнення заручників заблоковано. За минулий тиждень ми отримали тривожні сигнали про погіршення ситуації зі звільненням людей. До сімей надходить інформація про те, що їхніх рідних перевели з будівлі Донецького СБУ в приміщення СІЗО. Україна вимагає від представників ОРДЛО надати інформацію про місцезнаходження наших громадян. Раніше українська сторона запропонувала провести "день сім'ї", щоб родичі з обох сторін змогли відвідати своїх близьких, але і стосовно цієї ініціативи ми не отримали відповіді", - повідомила вона.

За словами Оліфер, основним питанням, яке зачіпала українська сторона, була безпека.

"На Донбасі тривають обстріли з гармат, заборонених Мінськими домовленостями. Вогонь ведеться, зокрема, і на ділянках, призначених для розмінування. Виконання в повному обсязі блоку з безпеки - ключова і принципова умова для подальшого прогресу у вирішенні політичних, соціальних та гуманітарних питань", - зазначила прес-секретар Кучми.

Крім того, вона розповіла про засідання підгрупи з економічних питань, де Україна вимагала дати роз'яснення щодо т. зв. "закону про націоналізацію" ОРДО, інформація про який з'явилася в деяких медіа.

"Представник України наголосив: такі дії ми розглядаємо як повний демонтаж Мінських угод. У ході дискусії представники ОБСЄ та Росії погодилися з тим, що такі дії незаконні і суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДО повідомив, що інформація про т. зв. "націоналізацію" не відповідає дійсності", - повідомила Оліфер, додавши, що робота політичної підгрупи проходила "складно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-