Комітет Ради підтримав подання на арешт Онищенка

Комітет Ради підтримав подання на арешт Онищенка

Оновлено
Укрінформ
Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України підтримав внесене генеральним прокурором подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет вирішив ухвалити подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра  Онищенка", - зачитав рішення в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

Водночас, Пинзеник зачитав зауваження щодо подання. Зокрема, комітет звертає увагу на те, що головуючий на пленарному засіданні  при розгляді цього питання має ставити на голосування окремо "питання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, згоди на затримання і третє - надання згоди на арешт народного депутата Онищенка", - сказав він.

 засіданні комітету взяли участь генеральний прокурор України Юрій Луценко, заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, а також народний депутат Онищенко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Луценко повідомив про направлення до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

Народного депутата підозрюють в організації корупційної схеми з перепродажу газу. За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-