Німеччина готова підтримувати реформи в Україні - Мінфін ФРН

Німеччина готова підтримувати реформи в Україні - Мінфін ФРН

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле під час зустрічі у вівторок, 28 червня, обговорили можливості підтримки з боку Німеччини реформ українського Уряду у митній сфері, сферах енергозбереження і приватизації.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ми налаштовані йти вперед у здійсненні реформ», - наголосив Гройсман на початку зустрічі. Він зазначив, що новий уряд розпочав приватизацію державних підприємств, зокрема, прийняв рішення щодо приватизації одного з найбільших українських підприємств - Одеського припортового заводу. Крім того, уряд здійснив дерегуляцію цін на газ, фармакологічного ринку та розпочав реформу митниці, повідомив Прем’єр-міністр.

Гройсман підкреслив бажання уряду щодо залучення німецьких інвестицій в економіку України. Він зазначив, що учора мав зустріч із представниками німецького бізнесу, які відзначили покращення інвестиційного клімату і готовність активізувати роботу в Україні.

Сторони обговорили питання співпраці у сфері енергоефективності, зокрема питання підтримки Німеччини щодо створення і роботи Державного фонду енергоефективності, забезпеченні його прозорої і ефективної роботи, підтримку Німеччини у питанні реформи митної служби України та її технічного переоснащення, підтримку процесу приватизації в Україні.

Шойбле підкреслив готовність Німеччини підтримувати Україну та її уряд на шляху реформ. «Перед вами стоїть величезне завдання, і ми будемо вас підтримувати», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-