Кравчук переконаний, що за децентралізацію голосів не вистачить

Кравчук переконаний, що за децентралізацію голосів не вистачить

Укрінформ
Екс-президент України Леонід Кравчук переконаний, що у парламенті не вистачить голосів народних депутатів для прийняття зміни до Конституції у частині децентралізації.

Про це він заявив у кулуарах ВР напередодні урочистого засідання з нагоди Дня Конституції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується децентралізації, то я думаю, що у такій редакції не вистачить голосів, тому що вона надає регіонам, де держава наша не контролює ситуації, можливості легітимізувати статус кво, тобто зробити дії і статус тих органів, які є не законними, стати легітимними. Тому я думаю, що у такій редакції це неможливо", - сказав він.

Так, Кравчук висловив переконання, що наразі потрібно "шукати таку редакцію", яка б не стала небезпечною для майбутнього держави.

Водночас, він схвально відгукнувся про зміни до Конституції у частині судочинства.

"Я думаю, що ідеальні розділи знайти важко, але без змін до судочинства ми не могли розпочати реформу судочинства. Не все так чисто і демократично, як нам хотілось би, але є дух Конституції і є потреба суспільства, і якісь огріхи при прийнятті не можуть стати причиною розмивання суті самої проблеми, яка є найпотрібнішою і найважливішою сьогодні", - наголосив екс-президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-