Парубій: Конституція має змінюватися

Парубій: Конституція має змінюватися

Укрінформ
Конституція - це живий організм, який потребує і уточнень, і корекцій.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України  Андрій Парубій  в інтерв'ю телеканалу "Рада", розміщеному на офіційному порталі парламенту.

"Конституція має змінюватися. Хоча свого часу Венеційська комісія прийняла рішення, що українська Конституція є однією з найбільш прогресивних серед європейських країн, але тим не менше, як змінюється Україна та життя наших громадян, так само повинні бути зміни до Конституції", - підкреслив Парубій.

Голова Верховної Ради нагадав, що буквально два тижні тому у Верховній Раді України були проголосовані зміни до Конституції в частині реформ правосуддя. "Це було непросте рішення, яке готувалось протягом довгого часу, яке викликало протилежні точки зору, але, на честь українського Парламенту, ми змогли знайти об'єднуючий момент, і в залі були ухвалені зміни до Конституції, зокрема, закон про статус суддів та судоустрій,  І це був великий крок по вдосконаленню української Конституції", - сказав він.

За словами Парубія, коли з'явилась загальна вимога суспільства, що реформа суду є невідкладною та потребує швидких та оперативних рішень, власне, Президент України та Верховна Рада у спільній роботі змогли внести ці зміни та зробити обрання суддів менш політизованим, більш незалежним.  А найголовніше - запустити загальну переатестацію і зміну всіх суддів України.

"Це є приклад того, як зміни до Конституції  можуть зробити головний закон більш ефективним та дієвим та відповідати на всі запити, які є в Україні", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-