З Онищенка можуть зняти недоторканність наступного тижня

З Онищенка можуть зняти недоторканність наступного тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що парламент має всі підстави розглянути на наступному пленарному тижні подання на зняття депутатської недоторканності з Олександра Онищенка, депутата від групи «Воля народу».

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, Парубій сказав про це під час робочої поїздки до Львівської області.

За словами Голови ВР, народний депутат мав більше, ніж передбачені законом 5 днів для особистих пояснень від моменту подання на зняття недоторканості.

«Вже пройшло більше часу. Я особисто контролюю, що б не відтягувалось це питання», - сказав Парубій.

Він висловив сподівання, що у перший день пленарної роботи – через тиждень, у вівторок, - питання буде стояти на порядку денному, і, «як і всі інші подання були підтримані парламентом, так і це подання буде підтримано».

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань регламенту ВР планує у середу, 29 червня, провести засідання із розгляду подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Засідання Комітету має розпочатися о 14:00, до участі в ньому запрошені генеральний прокурор Юрій Луценко, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та народний депутат Олександр Онищенко.

16 червня Луценко повідомив про направлення до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

Онищенка підозрюють у причетності до махінацій з газом держкомпанії "Укргазвидобування". За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-