Україна готує відповідь на заклик ПАРЄ поновити діалог з Росією

Україна готує відповідь на заклик ПАРЄ поновити діалог з Росією

Укрінформ
Україна готує свою відповідь на заклик президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмонта відновити діалог з Росією.

Про це перший віце-спікер ВР України Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«І так само ми готуємо жорстку реакцію на дії Педро Аграмонта», - написала Геращенко.

Окрім цього, за її словами, українська делегація вимагатиме пояснень від генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда, чому до його доповіді не потрапила інформація про порушення прав людини на Донбасі та у Криму.

«Ми вже підготували листа від нашої делегаціі на генсека РЄ Ягланда з вимогою пояснити його відповідь на сесії ПАРЄ, що інформація про порушення прав людини на Донбасі і в Криму не потрапила до його звіту, бо туди не пускають моніторингові місії. Звернемося до делегацій інших країн - членів ПАРЄ з проханням підтримати нас в цій позиції. Доповідь генсека РЄ про права людини не була об'єктивна, повна і достовірна і він має це визнати і вибачитися перед жителями окупованих територій, що їх забули у доповіді!», - наголосила Геращенко.

Віце-спікер українського парламенту також переконана, що Україна має значно посилити свої зусилля на зовнішньополітичній арені.

«Я взагалі впевнена, що тільки жорстка і активна позиція на міжнародному фронті примусить європейців не забувати про Крим і Донбас і не забувати про принципи. Зараз ми в тій ситуаціі, коли Україна рятує Європу - і захищає її східні кордони, і нагадує про принципи. На жаль, ми на передовій, а не вони... І маємо відстоювати принципи всюди, де про них хочуть забути любителі вояжів до Москви і Пітера - чи це в РЄ, чи в ПАРЄ, чи в ООН», - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-